nl | en

Een nieuw en inspirerend werkgebied in Breda op een toplocatie aan de A16

Uiteraard wil je graag een goed gevoel krijgen bij de locatie. Daarom laten wij je op deze pagina zien waarom het Rithmeesterpark op verschillende schaalniveaus een bijzondere positie inneemt!

Breda ligt niet alleen erg centraal in West-Europa, maar ook tussen economische zwaartepunten als de Randstad, de Vlaamse Ruit en het Ruhrgebied. Daarnaast ligt het bedrijventerrein direct aan de A16, tussen de zeehavens van Rotterdam- en Antwerpen en de luchthavens van Amsterdam- en Brussel. 

Op lokaal niveau ligt Breda in Noord-Brabant tussen een aantal andere bekende en gewilde kernen, waar je kunt denken aan Eindhoven, Den Bosch, Moerdijk en Tilburg.
Met verschillende kennisinstituten in Breda is de aanwezigheid van kennis in de regio onbetwistbaar (twee hogescholen in Breda en twee universiteiten in de regio). Hier wordt in de regio dan ook volop gebruik van gemaakt.

Het bedrijventerrein Rithmeesterpark Breda is dé ideale locatie ‘4 Better Business’. Het is een nieuw en inspirerend werkgebied in Breda op een toplocatie aan de A16. Werken in een groene, inspirerende omgeving met bestaande kantoren, bedrijven en voorzieningen zoals vergaderfaciliteiten en hotels. Word partner in een verder uit te bouwen werklandschap, waarin bedrijvigheid ontwikkeld wordt, desgewenst met andere ondernemers.

Hieronder zoomt u in op de verschillende schaalniveaus van West-Europa tot uw gewenste kavel. Vragen? Voel je vrij om direct contact met ons op te nemen.

Centrale ligging in West-Europa

Rithmeesterpark is een prima vestigingslocatie voor bedrijven die een centrale ligging in West-Europa willen benutten en een snelle, directe verbinding willen maken met de Europese economische centra.

Als 'gateway to Europe' liggen zowel Nederland als Breda centraal in West-Europa met relatief korte afstanden tot economische centra als Londen (ca. 430 km), Parijs (ca. 400 km) en Frankfurt (ca. 400 km). Door de goede infrastructuur is Breda via A16/A27/A58 verbonden met België en Duitsland.

Door de snelle treinverbinding van het HSL-netwerk (HogeSnelheidsLijn) tussen Breda – Rotterdam – Amsterdam (sinds 2011) en Breda – Antwerpen – Brussel (vanaf december 2016), is Breda perfect aangesloten op West-Europa. Deze treinverbindingen verbinden Breda direct aan de internationale luchthavens Amsterdam Schiphol (54 minuten reistijd) en Brussel Zaventem. Zie het reistijdenschema bij het 'Bereikbaarheid' onderaan deze pagina.

Ideaal bereikbaar

Met Breda International Airport  heeft Breda haar eigen (business) vliegveld binnen handbereik en ook de luchthavens in Eindhoven en Rotterdam maken het mogelijk om binnen enkele uren geheel Europa te bereiken.

Via twee van de grootste zeehavens van Antwerpen en Rotterdam worden veel goederen Europa in- en uitgevoerd.

Door de directe ligging aan de A16, die de verbinding vormt tussen Rotterdam en Antwerpen, is Rithmeesterpark verbonden met het wegennetwerk van West-Europa en hierdoor ideaal bereikbaar.

Rithmeesterpark in Europa

Met deze korte beeldimpressie krijg je een goed overzicht van de verschillende schaalniveaus waarbinnen Rithmeesterpark een bijzondere positie inneemt.

In de video wordt vanaf West-Europese schaal langzaam ingezoomd naar het bedrijventerrein.

Breda... een stad van kwaliteit

Breda is een middelgrote stad waar de echte Brabantse gezelligheid te ervaren is. In 2017 is Breda uitgeroepen tot "Beste Binnenstad 2017-2019. Daarnaast is de stad in 2017 door Zoover.nl uitgeroepen tot de op een na beste stad voor een stedentrip. Qua sfeer scoort Breda het hoogste van alle steden.

Breda heeft een mooi (historisch) centrum met een uitgebreid winkelaanbod, gezellige horeca- en uitgaansgelegenheden, musea, theaters en sfeervolle hofjes en straten. De stad heeft mooie en gevarieerde woonwijken, een goed openbaarvervoer netwerk en veel uiteenlopende voorzieningen.

Tevens kent Breda verschillende kennisinstituten zoals Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences, AKV St. Joost, De Rooi Pannen, The International School Breda en de Nederlandse Militaire Academie (NLMA, voorheen KMA). Tel daarbij op dat in Breda vele en uiteenlopende evenementen worden georganiseerd en het is duidelijk dat er in Breda veel te doen en te beleven valt.

Welcome to Breda!

De nieuwe brochure die door de gemeente Breda is ontwikkeld kun je hier online lezen. Wanneer je de brochure online opent en heb je bovenin ook de gelegenheid om de brochure te downloaden.

De Engelstalige brochure bevat praktische informatie over onder meer de navolgende onderwerpen: de centrale ligging tussen 140 miljoen klanten, goede bereikbaarheid, internationale verbindingen, feiten & cijfers, studiemogelijkheden, wonen, medische voorzieningen, winkelen en recreëren in het historische centrum, cultuur en evenementen, sport, speciale plaatsen en een overzicht van Breda.

Veel leesplezier!

Een impressie van Breda

Een in haar omgeving geïntegreerd bedrijvenpark


Rithmeesterpark is een bedrijvenpark dat volledig geïntegreerd is in haar omgeving. In de directe omgeving tref je hotels en restaurants, de woonwijk Princenhage met een gezellige dorpskern, kinderdagverblijven, een woonboulevard, het kennisinstituut Dinalog, de mooie landschappelijke omgeving van de Rith met haar streekproducten en het Mastbos.

Daarnaast is het bedrijvenpark door een brede natuurzone en de eveneens groene Rithsestraat onderverdeeld in drie deelgebieden, waarbinnen de kavels flexibel zijn in afmeting en invulling. In het smalle noordelijke deel van het terrein kunnen kantoren, kleine bedrijven en voorzieningen (zoals een facility-point) worden geplaatst.

Het archeologische monument dat zich hier bevindt zal worden ingepast in de plannen. In het middengedeelte is ruimte voor regionale en lokale bedrijven. Het bredere zuidelijke deel is perfect voor grotere internationaal georiënteerde bedrijven. De locaties aan de Graaf Engelbertlaan en aan de Princehagelaan zijn zichtlocaties.

Bereikbaarheid van bedrijventerrein Rithmeesterpark

Met deze korte beeldimpressie krijg je een goed overzicht van de bereikbaarheid van bedrijventerrein Rithmeesterpark.

Rithmeesterpark ligt aan de A16 in het midden tussen Amsterdam/Rotterdam en Antwerpen/Brussel.

Met de auto:Met de trein:
48 minuten naar Rotterdam24 minuten naar Rotterdam
84 minuten naar Amsterdam68 minuten naar Amsterdam
55 minuten naar Utrecht
34 minuten naar Antwerpen
80 minuten naar Brussel
100 minuten naar Düsseldorf


Wenst u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden?

Wenst u graag vrijblijvend in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan!

Rechtstreeks contact

Gerard Lutz
T. +31 6 528 137 98
E. ga.lutz@breda.nl

Folder over het Rithmeesterpark in Breda

Wilt u meer weten over het Rithmeesterpark in Breda? Bekijk dan eens de folder en de onderstaande pagina's! 

> Folder Rithmeesterpark, Breda


>    Home
>    Locatie
>    Kavels
>    Voorzieningen
>    Bedrijven
>    Impressies
>    Nieuws
>    Contact