nl | en

Waarom vestigen op het Rithmeesterpark Breda

Een aantrekkelijke omgeving draagt bij aan prettig kunnen werken en ondernemen. Daarnaast moet het ondernemers makkelijk worden gemaakt om zich op het Rithmeesterpark te vestigen.

De bereikbaarheid van het bedrijventerrein is ideaal aan de rand van de stad Breda, door de ligging direct aan de A16 gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers en werknemers vanuit alle windrichtingen.

Daarnaast zijn er talloze voorzieningen in de nabijheid te vinden voor ondernemers, werknemers, klanten, klanten of bezoekers. Denk hierbij aan glasvezel, horeca, hotels, diverse vergaderfaciliteiten, kennisinstellingen, een meubelboulevard met IKEA en een kinderopvang om de hoek.

Vlieg met ons mee en bekijk Breda met haar voorzieningen op deze video.

Voorzieningen in de buurt

Voorzieningen zijn belangrijk om een werklocatie echt levendig en multi-use te maken.

Behalve bedrijven die al op en in de buurt van Rithmeesterpark zijn gevestigd, profiteert de locatie ook van de ligging en de nabijheid van de volgende voorzieningen:
  • Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)
  • Diverse woon- en werkmilieus (Princenhage)
  • Hotels en andere horeca
  • Kinderdagverblijven
  • Detailhandel (woonboulevard)
  • Onderwijs/kennisinstituut Dinalog, DIWCM
  • Een internationale school
  • De Rith (beleef de Rith, streekproducten)

Ecologisch verantwoord

Op Rithmeesterpark ligt een archeologisch gebied met bewijzen dat deze plek 5.000 jaar geleden al een aantrekkelijke vestigingslocatie was. De archeologen kwamen de resten op het spoor vanwege de aanleg van een ecologische zone op het bedrijventerrein. Door dit natuurgebied van 60 bij 120 meter loopt de belangrijke beek De Bijloop. Deze verbindt de Vloeiweide bij Rijsbergen met de natuurgebieden als de Trippelenberg en het Mastbos.

De ecologische zone is een belangrijke rustplaats en leefgebied voor dieren. De oevers van De Bijloop zijn uitermate geschikt voor ijsvogels die willen nestelen.

Voeg hierbij de parkachtige groene zone met een mogelijkheid voor een theehuis tezamen met de streekproducten uit "Beleef De Rith" en het bewijs van het duurzame en ecologisch verantwoorde karakter van Rithmeesterpark is geleverd.

Voorzieningen in beeld

De kwaliteit en uitstraling van een bedrijventerrein bepalen mede het succes van een onderneming. Op het Rithmeesterpark wordt met alle facetten rekening gehouden, waardoor er een gezond en aantrekkelijk vestigingsklimaat heerst.

Ondernemers krijgen volop mogelijkheden om te werken in een duurzame, veilige en inspirerende omgeving. We kunnen dan ook gerust stellen dat het voorzieningenniveau in en rondom het bedrijventerrein van hoog niveau is.

Omdat één beeld meer dan duizend woorden zegt hebben wij beeldimpressies gemaakt van diverse voorzieningen die relevant zijn voor vestiging op het Rithmeesterpark. Beeldimpressies zijn gemaakt op het gebied van: wonen & recreëren, winkelen, zakelijke faciliteiten en hogescholen en academies.

Ga er eventjes lekker voor zitten, bekijk onderstaande video's en zie zelf waarom het Rithmeesterpark een interessante vestigingslocatie is.

Wonen en recreëren

In deze video laten we zien waar je prettig kunt wonen en recreëren in de directe omgeving van het Rithmeesterpark. In de film worden diverse woonzones uitgelicht, waaronder het groene woongebied De Talmazone.

Op het gebied van Sport & Wellness nemen we een kijkje bij atletiekvereniging Sprint en Wellnessclub Enjoy & Sports. Verder worden de De Haagse Markt en het Mastbos uitgelicht. Aan de Princehagelaan bevindt zich het kinderdagverblijf Small Steps.

Winkelen

Rondom het Rithmeesterpark zijn diverse winkelfaciliteiten gelegen. In deze korte beeldimpressie wordt een duidelijk een beeld gegeven waar je in de directe omgeving goed kunt winkelen.

In deze video worden onder andere de volgende faciliteiten uitgelicht: Woonboulevard XXL, IKEA, Haagse Markt in Princenhage, het centrum van Breda en het nieuwe NS-Station.

Zakelijke faciliteiten

Uiteraard wil je als bedrijf graag weten welke zakelijke faciliteiten er rondom de nieuwe potentiële vestigingslocatie op bedrijventerrein Rithmeesterpark aanwezig zijn. Daarom hebben wij ook hiervan een leuk informatief filmpje gemaakt waarin onder andere de navolgende nabij gelegen faciliteiten worden uitgelicht:

Hotel Princeville Breda Van der Valk (hotel-/restaurant-/zakelijk ontmoetingscentrum), Hotel Novotel, Restaurant Mirabelle (culinaire hotspot en inspirerende zakelijke locatie), Bond Park (huren flexplek of kantoor) en Smallsteps (kinderdagverblijf).

Hogescholen en academies

Als je overweegt om te vestigen op het Rithmeesterpark is het wel zo fijn om te weten welke onderwijsvoorzieningen in Breda aanwezig zijn.

In dit filmpje laten wij zien welke relevante hogescholen en academies in Breda rondom het Rithmeesterpark zijn gelegen. Dit zijn de Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences, the International School Breda, AKV St. Joost, De Rooi Pannen en de Nederlandse Militaire Academie (NLMA, voorheen KMA).

Beleef de Rith

In de directe omgeving van bedrijvenpark Rithmeesterpark in Breda bevindt zich "Beleef de Rith".

Dit initiatief bestaat uit enthousiaste (agrarische) ondernemers die je graag meenemen naar hun leefwereld. Je kunt de omgeving rondom 'de Rith' het beste per fiets verkennen, er zal tal van mooie en authentieke plekjes op het platteland.

Bekijk het filmpje om te zien welke ondernemers vol passie deel uitmaken van "Beleef de Rith", allemaal in de omgeving van Breda, Rijsbergen en Etten-Leur. De website van Beleef de Rith kun je hier bekijken

Wenst u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden?

Wenst u graag vrijblijvend in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan!

Rechtstreeks contact

BredaBusiness
Email bredabusiness@breda.nl
Telefoon / Whatsapp +31 6 11 71 63 81

Folder over het Rithmeesterpark in Breda

Wilt u meer weten over het Rithmeesterpark in Breda? Bekijk dan eens de folder en de onderstaande pagina's! 

> Folder Rithmeesterpark, Breda


>    Home
>    Locatie
>    Kavels
>    Voorzieningen
>    Bedrijven
>    Impressies
>    Nieuws
>    Contact