Nieuws

Transparante, heldere en duidelijke informatie verschaffen vinden wij belangrijk. Alleen dan kunnen de belanghebbenden goed worden geïnformeerd. Wij communiceren enerzijds primair via de sociale media en we zijn terug te vinden op Facebook, Twitter, Youtube en Vimeo. We nodigen je dan ook graag uit om ons te volgen.
Anderzijds communiceren we onze middels deze nieuwspagina. Sommige onderwerpen worden op de nieuwspagina uitgebreider uitgelicht, deze nieuwsitems treft hieronder aan.

Heb je nog vragen? Voel je vrij om ons te bellen of mailen!

De bouw van het nieuwe pand van Internova is van start gegaan

De werkzaamheden voor het nieuwe pand van Internova op het bedrijventerrein Rithmeesterpark zijn in volle gang.

De unieke ligging aan de A16 in Breda maakt Internova vanaf 2019 nog beter bereikbaar! 

Internova Professional Lighting BV is een groothandel in verlichting, opgericht in 1996. Zij zijn gespecialiseerd in LED Retail verlichting. Voor de meest efficiënte verlichting in elk interieur kun je terecht bij Internova. Zij helpen je graag verder om op zoek te gaan naar een professionele oplossing. De LED armaturen voldoen aan de hoogste eisen op het gebeid van kwaliteit, duurzaamheid en energiebesparing. 

Op zoek naar een vernieuwd winkelconcept? Internova staat u graag te woord en geeft graag gratis lichtadvies. More info >>

Viering hoogste punt Krinkels

Afgelopen 9 november werd er even stil gestaan bij het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van Krinkels. ‘Wij zijn trots op het tot nog toe bereikte resultaat. Je kunt goed terugzien dat hier dagelijks dag in, dag uit met passie aan is gewerkt.’ aldus Michiel Stevens, directeur Winters bouw & ontwikkeling. Uiteraard wordt er hard doorgewerkt om in 2019 een kwalitatief hoogstandje af te leveren aan Krinkels. Eerder dit jaar werd deze nieuwbouw al geprijsd tot 'Beste Kantoorpand van Breda'. 

Over deze mijlpaal was Ruud Krinkels, algemeen directeur van Krinkels, zelf ook erg te bespreken. Het was een speciaal moment waarin iedereen bedankt werd voor de prettige samenwerking. Het is een mooi pand, dat rust uitstraalt, in de natuur gelegen is en geheel in stijl van het inmiddels 100 jarige bedrijf gebouwd wordt. 

In de bouw wordt het hoogste punt als een echte mijlpaal gezien. Dit werd dan ook gevierd onder het genot van een hapje en een drankje, maar uiteraard ook Pannenbier. Dit staat symbool voor het bereiken van het hoogste punt. 

Nadat de vlag werd gehesen, mochten de genodigden het pand in aanbouw betreden. Bekijk hier de foto's! More info >>

vdBuijstInstall verhuist naar Rithmeesterpark

Sinds de oprichting in 1990 is vdBuijsInstall werkzaam vanuit Wernhout. Het bedrijf is flink gegroeid en klaar voor een volgende stap. Architectenbureau Vergouwen en Van Rijen uit Etten-Leur heeft een stijlvolle ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw op het Rithmeesterpark in Breda. Het bedrijfsgebouw krijgt de uitstraling die hoort bij de kwaliteit van vdBuijsInstall. Het pand wordt Gasloos en Energie Neutraal gebouwd (met de expertise die vdBuijsInstall zelf in huis heeft).

VdBuijsInstall zal haar klanten (particulieren en professionele opdrachtgevers) gaan bedienen vanuit het nieuwe pand. Daarnaast wordt in showrooms een breed scala aan mogelijkheden geboden voor inrichting van badkamers en toiletruimtes voor de particulier en projectmatige woningbouwprojecten.

De grond is aangekocht en de aannemersovereenkomsten met Bouwbedrijf Moeskops BV en Bink Elektro zijn getekend. Medio 2019 zal het pand gereed zijn en verhuist vdBuijsInstall vanuit de huidige vestiging in Wernhout naar de nieuwe locatie. More info >>

Betere stadsontsluiting zuidwestelijk stadsdeel

Ten behoeve van een betere verkeersafwikkeling van het zuidwestelijk stadsdeel van Breda is de stadsontsluiting verbeterd.

In opdracht van de gemeente wordt de verkeerssituatie rond het Rithmeesterpark en de Graaf Engelbertlaan aangepast. Bij de Princenhagelaan is er een extra uitvoegstrook bij de kruising met de Rithsestraat en de Graaf Engelbertlaan. Ook  zijn de verkeerslichten vernieuwd op de kruisingen Graaf Engelbertlaan - Princenhagelaan en Princenhagelaan - Rithsestraat.

Op deze manier is de doorstroming op de Princenhagelaan en de zuidelijke rondweg verbeterd. Ook het Rithmeesterpark heeft hier baat bij zoals goed is te zien op deze luchtfoto's. More info >>

Krinkels naar het Rithmeesterpark in Breda

Krinkels zal zich gaan vestigen op het Rithmeesterpark in Breda. Er is een kavel aangekocht van 0,7 hectare. Krinkels is het vijfde bedrijf dat kiest voor het Rithmeesterpark.

Het bedrijf houdt zich bezig met inrichting en onderhoud van publieke en private ruimtes. Groen- en waterbeheer, bestrating en aanleg van sportvelden zijn daar mooie voorbeelden van.

Krinkels heeft meerdere vestigingen in Nederland waar totaal zo’n 250 werknemers actief zijn. Het bedrijf zit gevestigd in Wouw, Eindhoven, Heerlen, Venlo, Arnhem, Hengelo, Zuidwolde, Alkmaar, Nagele en Wateringen.

De vestiging op het Rithmeesterpark wordt het hoofdkantoor, dat voorheen gevestigd was aan de Westbroek in Breda. More info >>

Wederom een feestje op het Rithmeesterpark

Kapimex / Gusta vierde de start van haar nieuwbouw met het slaan van de symbolische ’eerste paal’.

Raoul Alblas (die samen met Antoine van Groesen de ondernemer achter Kapimex is) sprak de genodigden toe en vertelde de historie van de onderneming en waarom er verhuisd wordt naar het Rithmeesterpark. Wethouder Boaz Adank benadrukte dat het zo mooi is dat het echt een Bredaas project is. Het Bredase architectenbureau Grosfeld van der Velde heeft het ontwerp gemaakt en Winters Bouw & Ontwikkeling realiseert het project in een Design & Build opdracht.

Na het hijsen van de vlaggen hebben de heren samen de laatste paal geboord en is getoost op een voorspoedige bouw. Ondanks het slechte weer was het een mooi en geslaagd moment.

More info >>

Kapimex naar het Rithmeesterpark

Steeds meer toonaangevende bedrijven weten hun weg te vinden naar bedrijventerrein Rithmeesterpark in Breda. Ook Kapimex zal zich hier gaan vestigen!

Kapimex staat bekend als een toonaangevende internationale groothandel in huishoudelijke en decoratieve artikelen en bestaat inmiddels meer dan 25 jaar. Het bedrijf succesvol actief op zowel het gebied van merkontwikkeling als het ontwikkelen van innovatieve private labels en producten voor Europese (groot) Retailers.

More info >>

Zuyderleven Groep gestart met grondwerken

Ook Zuyderleven Groep is begonnen aan haar nieuwbouw op het Rithmeesterpark! De teelaarde is afgegraven en inmiddels wordt hard gewerkt aan de volgende stap in het bouwproces.

Daarmee zijn de bouwwerkzaamheden op het Rithmeesterpark Breda voor de nieuwbouw van de Zuyderleven Groep officieel van start gegaan!

More info >>

Eerste schop in de grond bij QNP ICT & Telecom

10 januari 2017 was een vreugdevolle dag, de eerste twee spades werden door Theo van Rijen en Henry de Bruijn in de grond gestoken en er werd geproost onder het genot van champagne.

De bouwwerkzaamheden op het Rithmeesterpark Breda voor de nieuwbouw van QNP ICT & Telecom professionals zijn daarmee officieel van start gegaan!

More info >>

Nieuwe informatiebrochure over Breda online

“Breda, de perfecte combinatie tussen oud en nieuw”, aldus de Burgemeester van Breda.

Lees nu de nieuwe brochure die door de gemeente Breda is ontwikkeld. Het bevat praktische informatie over onder meer de navolgende onderwerpen: centraal gepositioneerd tussen 140 millioen klanten, goede bereikbaarheid, internationale verbindingen, feiten & cijfers, studiemogelijkheden, wonen, medische voorzieningen, winkelen en recreëren in het historische centrum, cultuur en evenementen, sport, speciale plaatsen en een overzicht van Breda. 

Klik op de navolgende link om de brochure te lezen of te downloaden als PDF.

More info >>

Ballonvaart QNP

QNP ICT & Telecom professionals gaat verhuizen naar het Rithmeesterpark Breda. Tijdens de onthulling van het bord op het nieuwste bedrijventerrein van Breda heeft de directie van QNP een aantal bij het Rithmeesterpark betrokken personen uitgenodigd om mee te gaan op een ballonvaart over Breda.

Vrijdag 19 augustus 2016 was het zover. De genodigden, waaronder wethouder Boaz Adank en Marleen de Graaf (BrIM gemeente Breda) maakten in de ballon van QNP een prachtige vlucht over Breda. De ervaren piloot Henk Broeders van Ad Ballon - Ballonvaarten wist het gezelschap over het Rithmeesterpark en zelfs over het stadion van NAC te laten vliegen. Een bijzondere ervaring waar iedereen zichtbaar van genoot.Kijk naar bijgaande korte beeldverslag en geniet mee van de bijzondere beelden.

More info >>

QNP ICT & Telecom naar Rithmeesterpark

QNP ICT & Telecom professionals uit Zundert gaat zich vestigen op nieuwste bedrijventerrein van Gemeente Breda.

Vrijdag 10 juni 2016 rond 16u was het daarom een feestelijk moment op het Rithmeesterpark. De koopakte werd ondertekend en het bouwbord werd door Wethouder Boaz Adank en de directie van QNP, de heren Theo van Rijen en Henry de Bruijn, onthuld.

Na ruim 25 jaar gevestigd te zijn geweest op meerdere locaties in Zundert, kiest QNP voor een moderne en energieneutrale nieuwbouwlocatie. Het nieuwe pand, ontworpen door Oomen Architecten, wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 in gebruik genomen.

Gemeente Breda is druk met het bouwrijp maken van het hele bedrijventerrein tussen A16 en Princenhage. More info >>

Impressies van het Rithmeesterpark Breda

Het bedrijventerrein Rithmeesterpark Breda is dé ideale locatie ‘4 Better Business’. Het is een nieuw werkgebied in Breda op een toplocatie aan de A16.

Om u een goede visuele indruk te geven van het bedrijvenpark hebben we een pagina ontwikkeld met beelden van alle ontwikkelingen op het Rithmeesterpark. Klik hiervoor op "impressies" op de website.

More info >>

Zuyderleven Groep gaat kantoor bouwen op het Rithmeesterpark

De financiële dienstverlener Zuyderleven gaat een kantoor bouwen op bedrijventerrein Rithmeesterpark (bij de A16) in Breda. Vrijdag tekende het bedrijf daartoe een koopovereenkomst met de gemeente Breda. Naar verwachting wordt in november 2016 met de bouw gestart van het kantoor.Door de sterke eigen groei van Zuyderleven (plus enkele overnames) was het bedrijf al enige tijd op zoek naar een nieuw kantoor. Nu is Zuyderleven nog gevestigd aan de Teteringsedijk in Breda.

In het nieuwe gebouw gaan circa vijftig mensen werken. Dit team bedient 16.000 klanten met onder meer verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Daarnaast heeft Zuyderleven kantoren in Rotterdam en Haastrecht.

Voor meer informatie over de Zuyderleven Groep kunt u hun website bezoeken via deze link.
More info >>

Winkelen rondom het Rithmeesterpark

Rondom het bedrijventerrein Rithmeesterpark zijn diverse winkelfaciliteiten gelegen. In deze video laten wij binnen 85 seconden zien waar je goed kunt winkelen in de directe omgeving. Onder andere worden de navolgende winkelgebieden in kaart gebracht:
  • Woonboulevard Breda XXL
  • IKEA Breda
  • de binnenstad van Breda
  • de Haagse Markt.
Meer filmpjes zien over het Rithmeesterpark en omgeving? Bezoek ons YouTube kanaal.

More info >>

Impressie nieuwbouw DHL Express Service Center

Deze korte beeldimpressie laat zien hoe de nieuwbouw van DHL Express vordert. DHL Express bouwt op een bedrijfskavel van ca. 12.000m2 en is het eerste bedrijf dat zich vestigt op het Rithmeesterpark.

Meer filmpjes zien over het Rithmeesterpark en omgeving? Bezoek ons YouTube kanaal.

More info >>

Kinderdagverblijf Smallsteps

Op korte afstand van bedrijventerrein Rithmeesterpark is een kinderdagverblijf gelegen. Dat is toch fijn om te weten en praktisch voor zowel werkgevers- als werknemers.

Meer informatie over het kinderdagverblijf Smallsteps tref je hier.

More info >>

DHL Express komt naar het Rithmeesterpark Breda

DHL Express gaat zich als eerste bedrijf vestigen op het nieuwe bedrijventerrein Rithmeesterpark langs de rand van Princenhage en de A16. Daarvoor ondertekenden Michiel Greeven, managing director van DHL Express in Nederland, en burgemeester Paul Depla een contract.

Het gaat om een kavel van ruim 12.000 m2 op een totaal plangebied van 13,5 ha.

More info >>